Ohjaajaesittely

Mikko Happonen (LitM) polkuni kamppailulajien parissa

Aloitin kamppailulajien harjoittelun 10-vuotiaana Karatella. Harjoittelin lapsena ja nuorena myös aikidoa ja Hokutoryu Ju-jutsua. Näitä lajeja harjoittelin korkeintaan oranssille vyölle. 16-vuotiaana aloitin Potkunyrkkeilyn Kuopion kontaktikarateseurassa. Harjoittelin ja kilpailin tavoitteellisesti potkunyrkkeilyssä. Toimin myös harjoitusten ohjaajana seurassa 17-vuotiaasta alkaen. 18-vuotiaana aloitin sivulajina Krav Magan, jota harjoittelin myös ollessani Laskuvarjojääkärikoulussa varusmiespalveluksessa. Varusmiespalveluksen jälkeen siirryin opiskelemaan Jyväskylään, jossa opiskelin tietotekniikkaa ja liikuntapedagogiikkaa. Valmistuin 2004 Liikuntatieteiden maisteriksi (LitM) pääaineena liikuntapedagogiikka. Harjoittelin ja opetin opiskeluaikana kamppailulajeista potkunyrkkeilyä (Kickboxing) sekä Wing Tsung Kung Fua, jonka harjoittelun aloitin vuonna 2000.

Perustin ensimmäisen oman seuran (Wing Tsung Kung Fu) Lappeenrantaan vuonna 2004, jossa opetin itsenäisesti vuoden verran. Muutin takaisin Kuopioon töiden perässä vuonna 2005. Perustin Wing Tsung Kuopion vuonna 2006, jossa jatkoin Wing Tsungin harjoittelua ja opettamista vuoteen 2016 asti Wing Tsung Kung Fu Finlandin alla Sifu Bernardo Rodriguezin opissa. Minulla oli muutaman vuoden tauko harjoittelusta perhesyiden vuoksi 2008-2010. Vuonna 2016 aloitin Escriman harjoittelun Escrima Concepts Internationalin alaisuudessa GM Steve Tappinin alaisuudessa. Perustimme ystäväni kanssa harjoitteluryhmän Kuopioon vuonna 2016 ja samana vuonna Escrima Concepts Finlandin. Olen harjoitellut ja opettanut Escrimaa vuodesta 2016 lähtien. Olen saanut suurimman osan Escrima opistani Master Wayne Tappinilta ja matkustanut ympäri eurooppaa leireillä ja yksityisopetuksessa.

Minulla on ohjauskokemusta kamppailulajeista tätä kirjoittaessani (2024) lähes 30 vuotta. Minulla on kokemusta liikunnan opettamisesta eri liikuntalajien ja ryhmien osalta kaikenikäisille ihmisille yli 20 vuotta. Kamppailulajien opettamisessa minulle tärkeää on turvallisuus (fyysinen/psyykkinen), oppimista tukevan ilmapiirin luominen, avoimuus ja yksilöllisyys. Hyvä opetussuunnitelma, opetettavan sisällön hallinta ja miten asiat opetetaan erilaisille ihmisille ovat erityisen tärkeitä uusien asioiden opettelussa. Koulutukseni ja ymmärrykseni liikkumiseen liittyvistä tekijöistä kuten biomekaniikasta, anatomiasta, motoriikasta ja kokemukseni erilaisten ihmisten opettamisesta ja ohjaamisesta antavat minulle osaamista, jonka avulla löydän reitin asian kuin asian opettamiseen. Tervetuloa laadukkaaseen opetukseen. Nähdään treeneissä!